Студенти на фінішній прямій

Студенти на фінішній прямій

«Останні кроки» залишилося зробити здобувачам освіти IV курсу освітньо-професійної програми «Садово-паркове господарство» спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» на шляху становлення особистості як ландшафтного архітектора – фахівця, спроможного облаштувати будь-який простір, де мають бути зелені насадження.

Не дарма промайнули 3 роки навчання в стінах коледжу, протягом яких студенти здобували знання профільних фундаментальних фахових дисциплін з урахуванням сучасних досягнень зарубіжної й вітчизняної науки теоретичного та прикладного характеру, досвіду роботи передових підприємств галузі (виробництва) та вимог чинної галузевої нормативно-технічної документації. Студенти цієї спеціальності отримали комплексну підготовку з питань проектування всіх типів насаджень та догляду за ними, реконструкції та реставрації старовинних і сучасних садово-паркових об'єктів, декоративного садівництва; вивчили історію світового садово-паркового мистецтва, квітникарство відкритого та закритого ґрунту, ландшафтну архітектуру, вертикальне озеленення, садово-паркове будівництво, озеленення населених пунктів, основи аранжування і композиції.

Спеціальна освіта та професійна підготовка в царині садово-паркового господарства і зеленого будівництва дає можливість здобувачам освіти отримати комплекс фахових компетенцій для здійснення професійної діяльності у сфері зеленого будівництва. На сьогодні ландшафтний дизайн відіграє провідну роль у системі містобудування. Фахівець із садово-паркового господарства – не просто кваліфікований садівник, але й художник, дизайнер, архітектор. Це людина із загостреним почуттям прекрасного, здатного знаходити нові, оригінальні ідеї й успішно втілювати їх у життя, про що наші майбутні випускники були обізнані й обрали навчання в коледжі з цього профілю.

Перед випускниками спеціальності «Садово-паркове господарство» стоїть завдання перетворювати міста і села у квітучі сади, зберігати біорізноманіття, створювати нові і відновлювати для потомків унікальні старовинні парки, ботанічні сади. З цією метою і існує професійно-практична підготовка – виробнича переддипломна практика, яка повинна розширити, поглибити та систематизувати знання студентів.

У п’ятницю, 1 жовтня, була проведена нарада на тему «Виробнича переддипломна практика» для студентів IV курсу та керівників практики від коледжу, під час якої завідувач навчально-виробничою практикою Андрій Рудик ознайомив присутніх з переліком базових підприємств та керівниками практики від коледжу, а також наголосив на особливостях ведення методичної документації переддипломної практики. Провідний спеціаліст з охорони праці Ігор Кублінський провів зі здобувачами освіти первинний інструктаж з техніки безпеки, а керівники практики Єлізавета Грибович, Оксана Замула та Ольга Салій доповнили виступи своїх попередників, акцентуючи увагу студентів на особливостях програми практики та збору матеріалу для виконання дипломного проекту.

Отож, максимальне використання природних та виробничих об’єктів, тренажерів, приладів і інструментів, гербаріїв, колекцій, макетів, плакатів, наочних посібників, стандартів, таблиць, технічних засобів навчання – програми «Realtime Landscaping Architect», комп’ютерної техніки стануть запорукою вдалого виконання та написання дипломного проекту, а студенти, майже місяць, з 4 по 29 жовтня, будуть готуватися до виконання дипломного проекту та збирати необхідний матеріал.

Андрій Руди, завідувач навчально-виробничою практикою;

фото - Марина Палига, староста групи СПГ-41

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 2862
Відвідувачів сьогодні: 341
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 273146