СТЕЖКАМИ ПАРКУ «ОЛЕКСАНДРІЯ»

10 жовтня 2018 року студенти груп СПГ-21 та СПГ-31 на чолі з викладачами Єлізаветою Грибович, Аліною Козачковою та Ангеліною Чичул, відвідали дендропарк «Олександрія» на околиці старовинного міста Біла Церква.

Дендрологічний парк «Олександрія» Національної академії наук України належить до числа найбільших парків в Україні і має територію майже 400 га. Парк було створено понад 200 років тому родиною великого землевласника, графа Франциска Ксаверія Браницького, як предмет родинної гордості та магнатської величі.

Історія парку тісно пов’язана з історією Білої Церкви. «Олександрію» у різні роки відвідували Г.Р. Державін, О.С. Пушкін, Т.Г. Шевченко, Адам Міцкевич та сотні інших видатних людей минулих століть.

Композиційною основою парку є природний лісостеповий ландшафт, утворений дубовим лісом у поєднанні з галявинами, луками та водними об’єктами. Природні пейзажі органічно поєднані з архітектурними спорудами — павільйонами, альтанками, колонадами та містками виконаними в романтичному стилі. Колекція парку налічує близько 2500 видів, різновидностей та форм рослин.

Студентів та викладачів, які вперше відвідали парк, вразили могутні дерева, що створюють чудові пейзажні композиції, художнє поєднання відкритих та закритих просторів і дальніх перспектив. Розташований на лівому березі чарівної річки Рось парк, ніби виростає з води, віддзеркалюючись на поверхні ставків, милує грою світла та тіні.

Пішохідна прогулянка по парку надає незрівнянної насолоди, єднання з природою, її красою та силою, а захоплююча розповідь екскурсовода Людмили Філіпович, занурює у дивовижний світ дворянської знаті, тогочасних традицій та вірувань.

Знайшовся час і для того, щоб погуляти вулицями Києва, помилуватися його величчю, неповторністю і назавжди залишити в своїй пам’яті згадку про цей насичений, незвичайний день.

 Єлізавета Грибович, Аліна Козачкова та Ангеліна Чичул, викладачі коледжу;

фото - Аліни Козачкової

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1074
Відвідувачів сьогодні: 291
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 272723