ІСТОРІЯ ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ ЛГ

ІСТОРІЯ ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ

Циклова комісія спеціальності «Лісове господарство» розпочала роботу у важкий повоєнний час, коли більшість викладачів і студентів були вчорашніми фронтовиками. У спадок від колишнього технікуму лікарських рослин залишились  лише  4 одноповерхові споруди із глиняного саману, зведені студентами після  заподіяної війною розрухи.

Фахівці лісового  профілю для роботи в технікумі  запрошувались  з різних кінців країни, хоча мало хто з них мав досвід викладацької роботи – його набували в ході занять. Але долати всі труднощі допомагало велике бажання працювати і навчатися, опановувати нову професію, готуючись стати справжнім фахівцем справи.

Силами народного будівництва за сприяння  Міністерства  лісового господарства УРСР була створена навчальна і матеріальна  база. Протягом 1951 - 1953 років побудовано 5 двоквартирних житлових будинків, гуртожиток, клуб, стадіон, був закладений дендропарк. У 1959 - 1962 рр. збудовано ще 2 гуртожитки, котельня, їдальня, в грудні 1981 року – 4-поверховий  навчальний корпус.

Спеціальность «Лісове господарство» проводить підготовку молодших спеціалістів – техніків лісового господарства. Це фахівці з вирощування, догляду, захисту та експлуатації лісів. Випускники спеціальності працюють у державних і міжгосподарських лісгоспах, лісокомбінатах, заповідниках, лісових розсадниках, лісовпорядкувальних експедиціях тощо.

Майбутні  фахівці  лісового господарства  глибоко вивчають біологію, анатомію і фізіологію рослин, ґрунтознавство, лісові культури і меліорацію, лісову таксацію і лісовпорядкування, геодезію, механізацію лісогосподарських робіт, мисливствознавство та багато інших дисциплін. Підсумком  здобутих теоретичних знань та практичних навичок  є складання державних іспитів. У 1991 році технікум перший серед навчальних закладів галузі перейшов  на проведення випускних іспитів у формі комплексного державного екзамену за фахом. У 2012 році викладачами спеціальності були підготовлені «Методичні вказівки до питань з державного іспиту за фахом зі спеціальності «Лісове господарство».