ДНІ УКРАЇНСЬКОГО КІНО В ЛУБНАХ

З 16 по 18 листопада Лубни стало осередком популяризації вітчизняного кіно – вперше за історію Незалежності у місті відбулися Дні українського кіно.

У лубенців і гостей була можливість не тільки побачити наш національний кінопродукт, а й зустрітися з акторами та авторами фільмів. Організаторами стали: Державне агентство з питань кіно України, народний депутат України Костянтин Іщейкін, Лубенська міська Рада, громадські організації.

До Лубен завітали: народний депутат України Костянтин Іщейкін, голова Держагенції Пилип Іллєнко - автор багатьох книг, сценарист Андрій Кокотюха - Народний артист України, Назар Задніпровський - лінійний продюсер Роман Негрієнко, режисер Олексій Пантелеєв.

Викладацький колектив та студенти нашого коледжу теж приєдналися до перегляду українських фільмів вітчизняних режисерів.

Сподіваємося, що така непересічна подія для Лубен, яка, до речі, стала подарунком нашому місту-ювіляру та його мешканцям, стане лише добрим та вдалим початком розвитку кіномистецтва саме на Лубенщині. Адже наш край славиться своїми історичними місцями та величними особистостями такими, наприклад, як Северин Наливайко. Тож вже найближчим часом тут розпочнуться зйомки документального фільму саме про часи Северина.

У приміщенні кінотеатру «Київська Русь» глядачі зустрічали акторів та сценаристів на червоній доріжці у вестибюлі, після чого відбулося урочисте відкриття кіноднів фільмом-лідером прокату «Скажене весілля», який презентував виконавець головної ролі - Народний артист України Назар Задніпровський.

Письменник і сценарист Андрій Кокотюха презенував нову книгу «Темні таємниці», розповів про історію написання інших видань.

Представлено на розсуд глядачів стрічку «Червоний», документальний фільм «Міф» (режисер Леонід Кантер та Іван Ясній), фільм «Кіборги» (режисер Ахтем Сеїтаблаєв) і сучасне пригодницьке фентезі «Сторожова застава» (режисер Юрій Ковальов).

Тож кінодні у нашому місті мали великий успіх та залишили по собі неповторні, незабутні яскраві враження.

Аліна Козачкова, заступник директора з виховної роботи;

фото – із сайту міської Ради

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1591
Відвідувачів сьогодні: 322
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 272754