Екскурсія до дендропарку «Тростянець»

ЕКСКУРСІЯ ДО ДЕНДРОПАРКУ «ТРОСТЯНЕЦЬ»

Нещодавно група ЛГ-23 разом з класним керівником Володимиром Макаревичем та викладачем дендрології Тамарою Тимошенко під час ознайомлювальної практики відвідали Державний дендрологічний парк «Тростянець», що на Чернігівщині, який є пам`яткою садово-паркового мистецтва.

Закладення парку датується 1834 роком. Він був створений навколо маєтку І. М. Скоропадського і підпорядкований НАН України. Парк вразив студентів і викладачів дендрологічним розмаїттям.

Його флора включає близько тисячі видів і форм зелених насаджень. Окрасою парку є штучні ставки та пагорбкові рельєфи. Галявини, ландшафтні композиції з листяних та хвойних порід, серед  яких слід назвати модрини, ялівці, ясени, сосни, кипарисовики та туї. Студенти милувалися віковими деревами, які становлять понад 40% зелених насаджень дендропарку. Особливий інтерес викликав виробничий розсадник з великою кількістю цінних культур, який постачає насіння цінних деревних порід у лісництва та відіграє важливу роль в оптимізації озеленення міст і селищ стійкими та декоративними культурами.

Дендропарк «Тростянець» як центр інтродукції та акліматизації рослин має вагому науково-освітню, екологічну, естетичну, рекреаційну та історико-культурну цінність.

Студенти мали можливість розширити свій науковий кругозір та поглибити знання, здобуті на заняттях з дендрології. Усі були вдячні директору дендропарку Олексію Ільєнку за організацію екскурсії.

З незабутніми враженнями від побаченого студенти та педагоги повернулися до рідного міста.

Тамара Тимошенко, Володимир Макаревич, викладачі фахових дисциплін;

фото – Володимира Макаревича

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 4118
Відвідувачів сьогодні: 375
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 263347