16 листопада - міжнародний день толерантності

16 ЛИСТОПАДА - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

Чи замислювалися ви коли-небудь над питаннями толерантності?

Чи є терпимим ставлення до людей ознакою Вашої особистості?

Чи відчуваєте Ви толерантне ставлення до себе з боку інших людей?

Варто замислитися над цим та зробити себе і світ хоч на краплину добрішим, толерантнішим.

Саме цьому мистецтву – жити з людьми і серед людей присвячений День толерантності, який запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО та відзначають у всьому світі 16 листопада. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їх віросповідання, етносу чи кольору шкіри.

Населення Землі складається з представників різних культур, які сповідують різну релігію, мають різноманітні традиції. Людство повинно поважати не тільки себе, але й свій народ зокрема, виступати проти будь-якого роду проявів дискримінації та усувати стереотипи, що склалися. Виявляючи терпимість, ми сприяємо припиненню війн та розбіжностей.

Так, люди за своєю природою розрізняються за зовнішнім виглядом, соціальним станом, мовою, поведінкою і цінностями. Цей перелік критеріїв відмінностей можна продовжувати без кінця. Ми всі різні. Але ми всі рівні. Тому кожна людина вільна дотримуватись своїх переконань і визнавати таке ж право за іншими.

Отже, ми повинні прагнути підтримувати принципи толерантності, взаємної поваги та мирного співіснування. У цей Міжнародний день терпимості давайте підтвердимо ідею про те, що різноманіття, втілене в думках, віруваннях і діях, є цінним даром, а не загрозою, і будемо прагнути до створення більш терпимих громад, в житті яких вкорениться цей основоположний ідеал.

 Таміла Дідик, практичний психолог коледжу

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1085
Відвідувачів сьогодні: 240
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 266376